ZLATNI SPONZORI

nlbbanka
menprom

Sponzori

raifajzen
gipstuzla

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

PA210032

 

Sportski savez Općine Tuzle pokrenuo je Projekat obuke neplivača namjenjen učenicima osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja Općine Tuzla.

Ovaj projekat čini dio ukupnog Općinskog sportskog programa, koji se odnosi na podršku dječijem i omladinskom sportu.

Vrijednost ovog projekta je što omogućuje svakom djetetu, bez obzira na socijalni status, da se oslobosi straha od vode i nauči neku od tehnika plivanja.

Program je besplatan za sve polaznike i njime je čak omogućen i besplatan prevoz od mjesta stanovanja do bazena i nazad a dostupan je svim osnovnim  školama s područja Općine. 

Program obuke neplivača realizira se od 20. oktobra do 26. decembra 2014. godine na bazenu Hotela Tuzla. 

 

Ciljevi projekta su:

Promocija zdravog načina života; Pravilan i skladan psihofizički razvoj djece; Učenje plivanja kao aktivnosti sa velikim utilitarnim značajem; Stvaranje radnih i higijenskih navika; Razvijanje društvenih vrijednosti i socijalizacija djece; Popularizacija i omasovljenje plivanja;

Zadaci projekta su:

Osiguranje prava na participaciju svim školama; Osiguranje dovoljnog broja termina i neophodnih materijalno-tehničkih uslova za ostvarivanje ciljeva projekta; Upoznavanje polaznika sa kućnim redom u objektu; Testiranje usvojenog znanja plivanja prema adekvatnim kriterijima; Informisanje javnosti o realizaciji projekta; Osiguranje odgovarajućih diploma i priznanja učesnicima projekta. 

 

U programu trenutno učestvuje 12 odjeljenja, iz slijedećih osnovnih škola:

JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ „Miladije“, OŠ „Husino“, OŠ „Novi Grad“, OŠ „Gornja Tuzla“, OŠ „Kreka“, OŠ „Podrinje“,OŠ „Solina“, KŠC „Sveti Franjo“, OŠ „Simin Han“, OŠ „Kiseljak“ i OŠ „Bukinje“.

Obuku sa odjeljenjima, koja broje od 12 do 15 učenika, vrše njihovi profesori tjelesnog odgoja, a ukoliko su isti spriječeni organizator je obezbjedio Instruktore plivanja.

Planirano je da svako dijete prođe kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati. Program obuke obuhvata slijedeće sadržaje: Igre i vježbe navikavanja na vodu, disanja i gledanja u vodi, igre i vježbe plutanja, klizanja i elementarnih kretanja (nogama i rukama) u vodi.  Na kraju programa predviđen je prikaz naučenog i svečana dodjela priznanja. 

Sportski savez Općine Tuzla, uz pomoć pokrovitelja Općine Tuzla, sponzora  Raiffeisen BANK  dd BiH, BH Telecom Sarajevo i „Gradskog i prigradskog saobraćaja“ Tuzla obezbjedio je potrebne termine na bazenu hotela Tuzla, diplome za sve učesnike programa, diplome školama učesnicama, te naknade pedagozima tjelesnog odgoja koji vode obuku.

sponzorii donatori

Sportski savez grada Tuzla © 2014. Sva prava pridržana.                                                                                                                                                        Web solution: Grafcomp