ZLATNI SPONZORI

nlbbanka
menprom

Sponzori

raifajzen
gipstuzla

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

 

Vrijednost projekta
Općinska školska prvenstva predstavljaju dio sistema Malih olimpijskih igara, koji počinje na općinskom nivou, te se, preko kantonalnog, finalizira na nivou Federacije BiH. Najbolje plasirane ekipe i pojedinci sa općinskih prvenstava u odbojci, košarci i atletici stiču pravo takmičenja na Prvenstvu TK i mogućnost učešća na Prvenstvu FBiH. Jedna od osnovnih vrijednosti ovog projekta je osiguranje prava na participaciju u organizovanim sportskim takmičenjima svim osnovnim i srednjim školama sa područja općine Tuzla. Planirano je da ovaj projekat u 2010 godini sadrži 14 posebnih programa i to:
- Općinska školska prvenstva u odbojci za dječake, djevojčice, omladince i omladinke,
- Općinska školska prvenstva u košarci za dječake, djevojčice, omladince i omladinke,
- Općinska školska prvenstva u malom nogometu za dječake i omladince i
- Općinska školska prvenstva u atletici za djevojčice, dječake, omladinke i omladince.
Osnovni ciljevi programa su popularizacija i omasovljenje sporta, stvaranje radnih navika kod djece i mladih, te promocija zdravog načina života i pozitivnih društvenih vrijednosti.

Plan i program
Kalendarom takmičenja utvrđeno je da se programi se realizuju u periodu februar - april 2010. godine, po slijedećem rasporedu: Prvenstva u odbojci u periodu od 15.02. do 26.022010., košarkaška prvenstva od 08.03. do 20.03.2010., takmičenja u malom nogometu u periodu od 05.04. do 16.04.2010. i atletska takmičenja od 26.04. do 28.04.2010. Za realizaciju navedenih takmičerskih programa predviđeni su SKPC „Mejdan", Gradski stadion „Tušanj", Stadion „Telex", te školske sale.
Karakteristika ovih sportskih događaja je da uključuju oko 3000 učesnika i značajan broj posjetitelja. Na Prvenstvima učestvuje 26 osnovnih i 16 srednjih škola sa područja općine Tuzla, sa 222 školske ekipe u prosjeku.
Po završetku svih finalnih takmičenja u SKPC Mejdan će biti upriličen svečani ceremonijal, na kojem će, u prisustvu velikog broja posjetitelja, ugledne zvanice, zaslužni sportisti i predstavnici sponzora, dodjeliti priznanja najboljim ekipama i pojedincima, te zahvalnice školama učesnicama.

sponzorii donatori

Sportski savez grada Tuzla © 2014. Sva prava pridržana.                                                                                                                                                        Web solution: Grafcomp